IMG0515

Actueel

De Haarlemmerstraatweg / Robert Nurksweg wordt steeds drukker. Er gaat veel verkeer naar PostNL. In de toekomst zal het verkeer alleen maar meer worden als zich meer bedrijven op Polanenpark gaan vestigen en zeker als SugarCity open gaat.

Met name de bewoners nabij de Liewegje ervaren wel nu al verkeershinder. Vooral het rijgedrag van de PostNL-cowboys baart hen en ons zorgen.

Er worden op ons verzoek door de gemeente jaarlijks verkeerstellingen gehouden. De resultaten bespreken we samen met Wijkraad van Parkwijk- Zuiderpolder periodiek met de bedrijfsleiding van Polanenpark en met de gemeenten Haarlem en Haarlemmerliede CA.
Zo nodig worden er maatreglen afgesproken.

De tellingen geven tot nu toe wel een toename, maar geen substantiƫle toename van verkeer aan (zomer 2017).

Problemen zijn verder:
- de te hoge snelheid bij de zijwegen (Liewegje en Liedeweg).
- zeer grote vrachtwagens in de smalle bocht bij Station Spaarnwoude
- parkeren in de bocht achter het tankstation, op de rijbaan
 

Maatregelen

Om het verkeer af te remmen zij er verkeersdrempels aangebracht bij het Liewegje en bij de Liedeweg. Deze helpen echter weinig en geven veel trillingen in de huizen.

De weg is van 80km naar 60km afgewaardeerd, vanaf Station Spaarnwoude tot aan de Weerenbrug. Brommers mogen nu ook op de rijbaan.

Ter hoogte van de zijwegen (Liewegje en Liedeweg) is een 30km regime ingesteld.

Ter hoogte van het voormalige Sortiva is een 'sluis' gecreƫerd om het verkeer af te remmen.

Adviesborden in Polanenpark die verkeer adviseren via Halfweg naar de A9 te rijden. Hoewel: deze zijn 'verdwenen' en ondanks verzoeken aan de gemeente ng niet vervangen (eind 2017).
 

Overige:

In het kader van de Snelfietsroute tussen Haarlem en Amsterdam azal het kruispunt voor de Zoete Inval opgeknapt worden, er komt een slinger inde weg.
Tegelijk wordt de inrit/uitrit naar de Zoete Inval iets richten brug verplaatst worden. Er komt ter plaatse ook meer groen in plaats van tegels.
 

IMG0517
IMG8004
PostNL4
Reconstructie