Nieuwe Europesche Privacywet

Wie heeft er inmiddels niet van gehoord: de nieuwe Europesche Privacywetgeving. Officieel: Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG. Deze wet is in heel Europa ingegaan op 25 mei 2018.

Het doel van de verordening is om de belangen van personen te waarborgen middels de bescherming van persoonlijke gegevens en de verwerking daar van.

Deze wet geld voor alle bedrijven en verenigingen, groot (Facebook, webwinkels) en klein (ZZP’ers, clubs). Dus ook voor de 'Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude'.

Als u meer wil weten over deze wet, dan kunt u de website van de Autoritiet Persoonsgegevens (AP) raadplegen:
www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Privacy Verklaring

De 'Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude' beschikt alleen over gegevens die noodzakelijk zijn om uw lidmaatschap te kunnen uitvoeren. Wat is geregistreerd van elk lid:

- Voor de verspreiding van de Dorpskrant is geregistreerd: naam en adres.

- Voor e-mail verzendingen en facturering wordt uw e-mail adres geregistreerd, als u daar toestemming voor gegeven heeft. Zie Oproep.

- De Dorpsvereniging plaatst geen Cookie's.

We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het doel waarmee je ze met ons hebt gedeeld.
We delen dus geen persoonlijke gegevens met derden, tenzij we hiertoe wettelijk verplicht worden. In alle andere gevallen vragen wij altijd om uw toestemming.

Voor de uitvoering van de verordening is een AVG-coördinator aangewezen. Dat is Frans Olijhoek, een van de bestuursleden.
Als u vragen heeft over de verordening en de uitvoering door de Dorpsvereniging, kunt u met hem contact opnemen:

‭(023) 540 43 70‬ of folyhoek@dorpsvereniging.nl

aplogo