vergaderen10

In het tweede kwartaal van 2017 heeft het volledige bestuur In het tweede kwartaal van 2017 heeft het bestuur 2 maal een vergadering gehouden, helaas in een afgeslankte vorm nadat Hans Wilms Floet en José Molenaar-Müller het bestuur hebben verlaten. Gelukkig hadden we een rustigere periode en konden we de lopende zaken nog goed aan met de resterende bestuursleden. Voor de toekomst hebben we 2 mogelijke nieuwe bestuursleden op het oog; met hen willen we na de zomer verder in contact treden.

In de vergaderingen zijn verschillende onderwerpen aan de orde geweest. Te benoemen zijn de ontwikkelingen rond Penningsveer. Er is een gebiedsvisie voor Penningsveer in ontwikkeling, waarin de toekomstplannen voor dit gebied aan dienen te voldoen. Volgens ons een goede stap om structuur te geven aan dit gebied.

Verder is ook de fusie met de gemeente Haarlemmermeer besproken. Nadat de besluitvorming is genomen, zullen wij als dorpsvereniging steeds meer toenadering zoeken met de dorpsraden en dorpsverenigingen in de gemeente Haarlemmermeer. Deze contacten zullen niet meer zo direct zijn als met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, maar zullen worden gecoördineerd via een gebiedsmanager. De gemeente Haarlemmermeer kent totaal 7 gebiedsmanagers en wij verwachten dat we bij het noordelijke deel van de gemeente aan zullen sluiten.

Ook heeft de fietsdag van de Rabobank op de agenda gestaan. Helaas konden geen van de bestuursleden door andere verplichtingen deelnemen, maar we zijn heel blij dat Gijs en José Vink namens de Dorpsvereniging hebben meegefietst. Hiervoor dank en als er volgend jaar weer een fietsdag door de Rabobank wordt georganiseerd, rekenen we op een grotere opkomst.

Uit de andere bijgewoonde overleggen kunnen nog meegeven dat het Edit Festival niet meer zal worden georganiseerd; hiervoor in de plaats was op 10 juni j.l. het wat kleinere Project Veerplas Festival.

Daarnaast is te melden dat er met de gemeente overleg is geweest op het gebied van Verkeer en Wegen. De Liedeweg is opgeleverd, maar het maaien van de bermen zal hier en daar best een uitdaging kunnen worden.

Ook is er doorgegeven dat er weinig lichtmasten langs de Lagedijk zijn geplaatst. Volgens de norm schijnt het genoeg te zijn, maar de beleving van veel aanwonenden is anders.

En een deel van de Kerkweg zal opnieuw geasfalteerd worden. Een klus die in 3 weken geklaard leek te zijn, maar inmiddels zijn de werkzaamheden verlengd tot eind juni.

Tot slot heeft Rob de Vries op 7 juni jl. een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Heiliegers. Mede ook door zijn inzet bij de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude is de aanvraag door ons ondersteund en is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Rob, bedankt en gefeliciteerd!

Het Bestuur.