Ook in onze gemeente zijn er diverse monumenten open tijdens de Open Monumentendagen van 2016.
Algemene en landelijke informatie vind u op http://www.openmonumentendag.nl
Het thema dit jaar is: Iconen en symbolen.

Plaatselijke informatie staat hier onder (overgenomen uit het gemeentelijke Nieuwsblad)

Onze dorpskerk is uiteraard open, evenals de Stompe Toren.
Fort Penningsveer is ook opengesteld en heeft daarnaast een speciale markt en een tentoonstelling van plaatselijke kunstenaars. Zie hun persbericht hier onder.
.

Monument2016


Fort Penningsveer open op monumentenzondag (persbericht)

Tijdens de Open Monumentdagen is het Fort Penningsveer te Haarlemmerliede alleen op zondag 11 september 2016 voor het publiek opengesteld. Er vinden dan diverse activiteiten plaats, zoals een biologische markt met eerlijke producten van goede kwaliteit. Daarnaast worden workshops gehouden, kunnen kinderen zich schminken, ritjes maken met pony’s en zich vermaken op een springkussen.

Het fort is als onderdeel van de Stelling van Amsterdam een provinciaal monument en geplaatst op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Gedurende de monumentenzondag worden in en om het fort ook rondleidingen gehouden, zodat belangstellenden met eigen ogen kunnen zien hoe mooi het fort is gerestaureerd en voor welke doeleinden dit monument nu wordt gebruikt.

Verder wordt in de prachtige Poterne (centrale ruimte) van het fort een expositie gehouden door de plaatselijke kunstenaars André en Lida Meijer – van Warmerdam en hun zoon Nick. Zij laten dan een aantal van hun beelden, schilderijen en tekeningen zien en zijn zelf aanwezig voor het geven van een toelichting..

Op monumentenzondag is het fort voor publiek toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeerruimte.

Nadere inlichtingen kunnen worden verkregen bij de beheerder van Fort Penningsveer:
Frans Sinnige, tel. 06-51196648
fort.penningsveer@quicknet.nl
www.fort-penningsveer.nl

fortmarkt
groen2