NiekMolenaar19342020
NiekMolenaar2020tekst


Op 11 december 2020 is ons oud bestuurslid Niek Molenaar overleden. Hij is 86 jaar oud geworden.

Niek Molenaar was bestuurslid en Penningmeester van 1998 tot 2013. Hij stond bekend en werd zeer gewaardeerd om zijn nauwgezetheid en zijn oog voor details.

Niek was geboren, getogen en werkzaam op Penningsveer. Van beroep was hij Rietdekker, net als zijn voorouders en zijn zoon.
Hij was bestuurslid en mede oprichten van de Vakfederatie Rietdekkers.
Daarnaast vervulde hij diverse functies bij diverse maatschappelijke organisaties.

Niek was sinds 2007 Lid in de Orde van Oranje-Nassau (link)

Een maand na hem overleed ook zijn vrouw, Anny Molenaar-Burgman

In Memoriam Niek Molenaar

Op 11 december jl. overleed onze oud-penningmeester Niek Molenaar. Hij heeft deze functie van 1998 tot 2013 vervuld. Hij verzorgde de financiƫle administratie geheel op schrift en deze was altijd tot op de cent nauwkeurig.

Toen we besloten, dat er ook verslagen van de bestuursvergaderingen moesten worden gemaakt, nam hij deze taak op zich. Eerst waren dit handgeschreven verslagen, maar later werden deze door hem uitgetypt. Een enkele typefout was keurig met correctielint weer verbeterd. Omdat het foutloos uittypen best een hele opgave was, heb ik later de handgeschreven notulen uitgewerkt op de computer. Niek was geen vriend van de computer en liet dit dan ook graag aan anderen over.

Buiten deze taken organiseerde hij ook altijd het jaarlijkse Dagje Uit voor de oudere leden van de Dorpsvereniging. Met trots gaf hij dan achteraf een verslag van de geslaagde uitjes. Hij heeft veel betekend voor de Dorpsvereniging en we zijn hem hiervoor dankbaar.

Namens het bestuur,
Theo Vink